ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σκάνδαλο Novartis: Παραπέμπονται και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα στην Προανακριτική - Ψήφισε κατά πλειοψηφία η Βουλή

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να ελεγχθούν οι πιθανές ποινικές ευθύνες για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία της Novartis ψήφισε κατά πλειοψηφία η Βουλή...

Η συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που έριξε αυλαία με την μυστική ψηφοφορία μετά από 21 ώρες.

Η διάρκεια της προκαταρκτικής σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση ορίστηκε σε ένα μήνα και θα αποτελείται από 21 μέλη, εκ των οποίων 10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 5 από τη ΝΔ και ένας βουλευτής από καθε ένα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα

Για τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ψήφισαν «ΝΑΙ» 182 βουλευτές, «ΟΧΙ » 3, «παρών» 6 και 27 άκυρα.

Για τον πρώην υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο ψήφισαν «ΝΑΙ» 170 βουλευτές, «ΟΧΙ » 8 , «παρών» 12 και 28 άκυρα.

Για τον πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο ψήφισαν «ΝΑΙ» 188 βουλευτές, «παρών» 4 και 26 άκυρα.

Για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ψήφισαν «ΝΑΙ» 186 βουλευτές, «παρών» 4 βουλευτές και 27 άκυρα.

Για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ψήφισαν «ΝΑΙ» 180 βουλευτές, «ΟΧΙ » 2, «παρών»8 και 28 άκυρα

Για τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά ψήφισαν «ΝΑΙ» 159 βουλευτές, «ΟΧΙ » 17, «παρών» 16 και 26 άκυρα.

Για τον πρώην Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ψήφισαν «ΝΑΙ» 186 βουλευτές, 6 «παρών» και 26 άκυρα.

Για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ψήφισαν «ΝΑΙ» 182 βουλευτές, «ΟΧΙ » 2, «παρών» 6 και 28 άκυρα.

Για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ψήφισαν «ΝΑΙ» 185 βουλευτές, 6 «παρών» και 26 άκυρα

Για τον πρώην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γεώργιο Κουτρουμάνη ψήφισαν«ΝΑΙ» 180 βουλευτές, «ΟΧΙ » 1, «παρών» 11 και 25 άκυρα.

Οι κάλπες, όπως είχε ανακοινωθε,ί δεν έφεραν ονόματα αλλά νούμερα. Αυτές αριθμήθηκαν ως εξής: η κάλπη με το Νο 1 ήταν για τονΔημήτρη Αβραμόπουλο, η Νο2 κάλπη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Νο 3 για τον Άδωνι Γεωργιάδη, η Νο4 για τον Γιώργο Κουτρουμάνη, η κάλπη με το Νο5 για τονΑνδρέα Λοβέρδο , η Νο 6 κάλπη άνηκε στον Ανδρέα Λυκουρέντζο, η κάλπη Νο 7 στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο, η Νο 8 κάλπη στον Μάριο Σαλμά, η Νο 9 κάλπη στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και η κάλπη με το Νο 10 στον Γιάννη Στουρνάρα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν «ναι» σε όλα τα πρόσωπα ενώ οι ΑΝΕΛ ψήφισαν υπέρ για όλους με τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνος Καμμένος όμως να είχε δηλώσει πως ο ίδιος δεν θα ψηφίσει για την παραπομπή του Μάριου Σαλμά, αλλά οι βουλευτές του είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Οι βουλευτές της ΝΔ απείχαν από την προσέλευση στις κάλπη και από το έδρανό τους δήλωναν πολιτικά«ναι στην προκαταρτική», στάση που μετρήθηκε ως αποχή.
 
Οι βουλευτέςτης Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού προσερχόντουσαν στην ψηφοφορία αλλά έριχναν δικό τους ψηφοδέλτιο που έγραφε «ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό τηςΒουλής)» Κάτι που καταμετρήθηκε όμως ως άκυρο.

Το ΚΚΕ είχε δηλώσει πως θα ψήφιζαν οι βουλευτές του «ναι» σε όλους όπως και η Χρυσή Αυγή, ενώ η Ένωση Κεντρώων είχε αναφέρει ότι θα τάσσονταν με «παρών» για όλους.
 
Από την ψηφοφορία, εκτός από τους 75 βουλευτές της ΝΔ που λογίστηκαν ως απόντες.
 
Απο τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε ο Αριστείδης Μπαλτάς ο οποίος έκανε όμως γνωστό ότι εάν ήταν παρόν θα ψήφιζε όπως και το κόμμα του.
 
Απουσίαζαν επίσης οι Ανεξάρτητοι βουλευτές Στάθης Παναγούλης, Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Μάρκου, από τους ΑΝΕΛ η υφυπουργός Μακεδονίας Μαρία Τσαρουχά και από το ΚΚΕ ο Αθανάσιος Βαρδαλής.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video