ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι «άγνωστοι» καταρράκτες της Βόρειας Εύβοιας (ΦΩΤΟ)

Είναι αναμφίβολα η Βόρεια Εύβοια το πιο όμορφο, το πιο συναρπαστικό, το πιο πολυποίκιλο τμήμα του νησιού...
 
Γνωστή για τις ατελείωτες και απολαυστικές παραλίες της, φημισμένη για τις φιδίσιες διαδρομές πάνω-κάτω στο βουνό, για να φτάσει κανείς στην αιγαιοπελαγίτικη πλευρά της, η Βόρεια Εύβοια κρύβει μεγάλο πλούτο φύσης, εικόνων και τοπίων...

Οι καταρράκτες Δρυμώνα βρίσκονται ανάμεσα στο ομώνυμο χωριό και την Κερασιά, στα 620 μέτρα. Το σημείο είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, είκοσι χιλιόμετρα από τις Ροβιές και 25 από τη Λίμνη.

Ο μεγαλύτερος από τους καταρράκτες έχει ύψος 15 μέτρων, ενώ οι μικρότεροι συμβάλλουν στο εντυπωσιακό σκηνικό. Η διαδρομή «ακολουθεί» τον ποταμό Σηπιά και έχει μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων, πριν καταλήξει στους εντυπωσιακούς καταρράκτες και τις μικρές λίμνες που σχηματίζουν.

Η βόλτα είναι πολύ ευχάριστη και το τοπίο ειδυλλιακό. Το δασαρχείο έχει διαμορφώσει τουριστικά την περιοχή, με μικρό δίκτυο μονοπατιών, γέφυρες και παγκάκια. Τα πυκνά δάση της περιοχής, με έλατα και μαύρη πεύκη, εμπλουτίζονται, πλησιάζοντας στους καταρράκτες, με πλατάνια, βελανιδιές και κουμαριές.

Αφού εξερευνήσετε το σημείο με τους καταρράκτες, μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που περνά μέσα από το δάσος και φτάνει στην ψηλότερη κορυφή του όρους Ξηρού, στα 990 μέρα, από όπου η θέα θα σας ανταμείψει.
 
Πληροφορίες από το αφιέρωμα του newsbeast.gr/travel

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video