ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σοκ στη Γερμανία: Έκρηξη της ακροδεξιάς - Πτώση για Μέρκελ και Σουλτς

Το τέλος του μεγάλου συνασπισμού: Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ 32,5%, το SPD στο 20% και το ακροδεξιό - ευρωσκεπτικιστικό AfD γίνεται ο ρυθμιστής των εξελίξεων

Έκλεισαν στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδος οι κάλπες για τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, με την Άνγκελα Μέρκελ να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την τέταρτη θητεία της στην Καγκελαρία.
 Σύμφωνα με το πρώτο exit poll, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνει ποσοστό κοντά στο 32,5%, στη δεύτερη θέση το SPD με 20%, ενώ το ακροδεξιό - ευρωσκεπτικιστικό AfD με ποσοστό 13,5 μπαίνει στη Βουλή.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και περίπου 61,8 εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες κλήθηκαν να εκλέξουν το 19ο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιό τους.
Μέχρι τις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας το

ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές στη Γερμανία ήταν 41,1% σε σχέση με 41,4% που ήταν την ίδια ώρα το 2013, δηλαδή κατά ελάχιστα μικρότερο, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους.

Ωστόσο, αυτό διέφερε σημαντικά ανάλογα με τις διάφορες περιοχές της χώρας καθώς νωρίτερα η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο στη χώρα, ανέφερε αύξηση 3% στο ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων.

Στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας το ποσοστό συμμετοχής στις σημερινές εκλογές στη Γερμανία ήταν 41,1% σε σχέση με 41,4% που ήταν την ίδια ώρα το 2013, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους.

Με τη νίκη της Άνγκελα Μέρκελ να θεωρείται προδιαγεγραμμένη, ωστόσο  αυτή τη φορά «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», αφού τα ποσοστά που θα πάρει κάθε κόμμα έχουν τεράστια σημασία, καθώς θα καθορίσουν τη σύνθεση της κυβέρνησης συνεργασίας και τη γραμμή που θα έχει στα ευρωπαϊκά θέματα αλλά και στο ζήτημα της Ελλάδας.

Το σημείο-κλειδί είναι τα ποσοστά που θα πάρει το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), το οποίο στις τελευταίες εκλογές είχε μείνει εκτός Βουλής, αλλά τώρα, με επικεφαλής τον 38χρονο Κρίστιαν Λίντνερ, φλερτάρει με ποσοστά άνω του 8% στις δημοσκοπήσεις.

Εάν το FDP συμμετάσχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, τα πολιτικά σχέδια της κυρίας Μέρκελ σε σχέση με την Ευρώπη δυσχεραίνονται, ενώ είναι βέβαιο ότι θα καταστούν πιο δύσκολες οι αποφάσεις για την Ελλάδα, αφού ο κ. Λίντνερ είναι όχι απλώς αντίθετος με οποιεσδήποτε παραχωρήσεις προς τη χώρα μας, αλλά υποστηρίζει ότι το Grexit είναι η καλύτερη λύση.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video