ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σταθάκης στον ΑΝΤ1: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για έξοδο στις αγορές» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα μπαίνει στην τελική ευθεία για έξοδο στις αγορές σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου...

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αν και δεν δεσμεύθηκε για τον ακριβή χρόνο εξόδου της χώρας στις αγορές είπε πως «βρισκόμαστε σε μια ζώνη θετική ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει προσβασιμότητα στις αγορές». 

ΒΙΝΤΕΟ
Θετικό «σημάδι» σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη είναι η αποκλιμάκωση του επιτοκίου του 10ετούς ομολόγου, το οποίο σήμερα μετά την επίτευξη συμφωνίας βρέθηκε στο 6% και όπως είπε, «αν στο Eurogroup της 22ας Μαΐου υπάρχει μια συμφωνία ή έστω ένας οδηγός για το χρέος, θα μειωθεί περαιτέρω το επιτόκιο».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε την ελπίδα του πως θα γίνει ένα θετικό βήμα για να ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα που αφορούν στο χρέος στο ερχόμενο Eurogroup.

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές στις συντάξεις και κατά πόσο θίγονται τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε πως «το αφορολόγητο θίγει τα χαμηλά εισοδήματα», αλλά στάθηκε στα αντίμετρα που θα εξισορροπήσουν τις απώλειες ως έναν βαθμό.

Σχετικά με τη μείωση των συντάξεων υποστήριξε ότι «δύο στους τρεις συνταξιούχους δεν θα θιγούν καθόλου και ότι για έναν στους τρεις η μεσοσταθμική μείωση θα είναι στο 9%».

Αναφερόμενος στις συμφωνίες που είχαν φέρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι « το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο έφεραν μειώσεις 40% στις συντάξεις, ενώ στη διετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οι μειώσεις είναι μικρότερες».

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Ο Γιώργος Σταθάκης περιγράφοντας στο τι περιλαμβάνει η συμφωνία με τους δανειστές για τη ΔΕΗ, είπε πως «θα υπάρξει σχέδιο για το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση και με την Κομισιόν».

Ερωτώμενος για το αν η ΔΕΗ κινδυνεύει με χρεοκοπία, ο κ. Σταθάκης απάντησε «μακριά η καταστροφολογία από εμάς». Όπως είπε, «αυτά τα σενάρια είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έχει δυσκολίες η Επιχείρηση, αλλά γίνονται συντεταγμένες κινήσεις για την ενίσχυση των ταμείων της» και πρόσθεσε ότι «η ΔΕΗ θα είναι βασικός πυλώνας της ενεργειακής πολιτικής».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ 

«Ο κ. Τσακαλώτος ως βασικός διαπραγματευτής είχε και έχει θετικό ρόλο αυτή την διετία, καθώς χειρίστηκε την όλη διαπραγμάτευση με σοβαρότητα, επάρκεια και χωρίς ακραίες διατυπώσεις» υποστήριξε ο Γιώργος Σταθάκης αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video